Vigor Sörman lämnar Splay One

Vigor Sörman lämnar Splay One

Erik Wisterberg

Reporter

Vigor Sörman lämnar som vd på Splay One och ersätts av Victor Ljungberg.

Han var en av Sveriges pionjärer när det kommer till Youtube-nätverk. På knappa sex år har Vigor Sörman byggt upp det digitala mediehuset Splay One (nytt namn sedan sammanslagningen med Nice One) som idag omsätter runt en kvarts miljard kronor och har 115 anställda.

Nu väljer grundaren att kliva åt sidan.

"Det har varit ett jäkla tufft beslut. Splay har varit som en baby som jag gett väldigt mycket kärlek, tid och energi. Jag älskar fortfarande att gå till jobbet", säger Vigor Sörman till Breakit.

Han ska nu lämna över rodret till Victor Ljungberg, som är operativ chef i Splay One. Sen väntar tid för reflexion och lite extra kärlek till familjen.

Beslutet att lämna grundar sig enligt honom i att bolaget nu går in i en ny fas.

"Jag såg att det jag är bra på inte i huvudsak är det som krävs i nästa fas. Jag vet inte heller om jag har energin att driva detta i tre eller fem år till. Men jag såg att Victor Ljungberg har idéerna, lusten och drivet att köra på och kom fram till att det nog är dags för mig att lämna. Varför ska jag stå i vägen?".

Vigor Sörman sålde sina sista aktier i Splay i fjol.

I dagsläget vet Vigor Sörman inte vad nästa steg i karriären ska bli. Klart är att han har en rejäl påse pengar efter att MTG steg för steg har köpt upp hans aktier. Kanske väntar en bana som investerare?

"Jag har fått väldigt många frågor från bolag längs vägen, och har gått in och tittat konkret på fem. Men jag har inte investerat i något av dem, eftersom jag inte har haft tid att engagera mig".

"Men om jag hittar något där jag kan bidra med kunskap, kontakter och min tid, då är jag öppen för att investera. Jag investerar hellre i ett eller två bolag och lägger all min kraft och energi på dem än att satsa i 30 bolag och hoppas på att något av dem flyger"

Läs fler artiklar
LÄS MER