Schibsteds köp- och säljapp Shpock skrotar svenska språket

Shpock e-handel
Schibsteds köp- och säljapp Shpock skrotar svenska språket

Foto: Pressbilder Shpock

Caroline Englund

Reporter

Schibsteds köp- och säljsajt Shpock ändrar språk i appen från svenska till engelska – men säger sig inte ha några planer på att lämna landet.

I november förra året stod det klart att Shpock lägger ner sin verksamhet i Norge och Italien. I samband med det flaggades det också för nedskärningar i Österrike och Storbritannien.

Men än så länge finns inga planer på att lägga ner verksamheten i Sverige, säger Annette Karlberg som är ansvarig för bolaget på den svenska marknaden till Breakit.

“När vi inte behöver översätta alla uppdateringar till alla språk har vi större möjlighet att ännu enklare och snabbare anpassa oss efter våra användares behov och önskemål”, förklarar hon.

För cirka ett år sedan hade Shpock, som likt Blocket är en digital marknadsplats för begagnade prylar, laddats ner över 1,5 miljon gånger och hade över 300.000 användare i månaden i Sverige. Bolaget trodde att 2 miljoner nedladdningar skulle passeras inom kort och målet 2018 var att öka antalet aktiva användare ytterligare.

Men tillväxttakten tycks ha stannat av. Enligt Annette Karlberg har appen nu 2 miljoner nedladdningar i Sverige och 250.000 användare i månaden.

Totalt har Schibsted investerat cirka 1 miljard norska kronor i appen, som ursprungligen utvecklades i Österrike och idag även finns i Tyskland, Storbritannien och Sverige.

Enligt Annette Karlberg kommer kundsupporten att finnas kvar på svenska.

Läs fler artiklar
LÄS MER