Malmögrundade Castle tar in 85 miljoner för att bygga vidare på sitt slott

Castle riskkapital IT-säkerhet
Malmögrundade Castle tar in 85 miljoner för att bygga vidare på sitt slott

Sebastian Wallin och Johan Brissmyr. Foto: Sara Lindh.

Sara Lindmark

Reporter

Castles tjänst skyddar användarna mot kontokapningar. Nu tar det Malmögrundade bolaget in 85 miljoner kronor i riskkapital från amerikanska investerare.

Johan Brissmyr och Sebastian Wallin grundade it-säkerhetsbolaget Castle i Malmö 2015, och fick tidigt med sig en rad tunga investerare på tåget. Kortfattat handlar det om ett automatiserat säkerhetssystem som kan upptäcka bedrägerier i realtid.

Bolaget har varit baserat i Silicon Valley sedan 2016 efter att grundarduon antogs till acceleratorprogrammet Y Combinator.

Nu tar Castle in 9.2 miljoner dollar motsvarande 85 miljoner kronor i riskkapital för att göra internet ännu säkrare och kunna skala plattformen i högre takt, skriver Venturebeat. Bland investerarna finns Index Ventures, First Round Capital, F-Prime Capital Partners och ett gäng änglar.

Tjänsten skyddar mot kontokapningar där man använder stulna användaruppgifter för att logga in på olika sajter och ta över andras konton. Konton med misstänkta beteenden spärras och användaren meddelas om något verkar misstänkt.

“Det blir allt svårare och mer komplicerat att skydda konton och data. Ansvaret att komma på komplexa lösenord och andra säkerhetsåtgärder ligger ofta på användaren. Vi vill vända på det och lägga ansvaret på företagen genom att erbjuda säkerhet i samma kvalitet som banker utan att tumma på användarupplevelsen”, säger Johan Brissmyr, vd för Castle, till Venturebeat.

Läs fler artiklar
LÄS MER