Gymkedjan Sats till börsen i höst

SatsAltorHälsa

Foto: TT

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Miljardbolaget kan noteras i Stockholm.

Sats ägs till 51 procent av det svenska riskkapitalbolaget Altor. Det var också Altors ägarrepresentant, Hugo Maurstad som på torsdagskvällen inför ett antal inbjudna ekonomijournalister släppte nyheten att gymkedjan förbereder sig för en börsnotering under andra halvan av 2019.

“Vi siktar på en IPO till hösten”, slog Hugo Maurstad fast från scenen.

Direkt efter framträdandet fångade Breakit Sats vd Sondre Gravir i vimlet och han bekräftar att ägarna siktar på en försäljning under 2019. Det är inte klart vilken börs som noteringen kommer att ske på men det är ingen vågad gissning att det blir i Stockholm.

Sats gjorde förra året en vinst på 540 miljoner norska kronor och det indikerarar ett börsvärde för Sats på minst 5 miljarder kronor, kanske uppemot 10 miljarder kronor.

“Vi har haft en väldigt bra start på året och vår vinstmarginal förra året låg på runt 16 procent”, säger Sondre Gravir.

Sats är enligt egen uppgift störst i Norden, med 215 träningscenter och motsvarande 2.000 heltidstjänster. Förra året gjorde koncernen flera förvärv. Man köpte bland annat Prins Daniels gymkedja Balance, samt Fresh Fitness.

Läs mer