Sök

Uppgifter: Efter hotet från USA – hajpade Voi i samtal om fusion

VoiTransportElscooter

Tier och Voi uppges ha fört samtal om att gå ihop. Foto: Pressbilder.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Elscootertjänsten Voi expanderar i rask rakt. Nu kommer uppgifter om att bolaget förhandlar om ett samgående – bara fem månader efter lanseringen.

De amerikanska sparkcyklarnas framfart har börjat oroa flera av de europeiska uppstickarna på marknaden.

Det är framförallt Bird och Lime som har inlett en aggressiv expansion i Europa, där Lime är det enda bolaget hittills som har utmanat Voi i Sverige.

Nu rapporterar Bloomberg att tyska Tier och den svenska snabbväxaren Voi ska ha fört diskussioner om att gå samman för att möta konkurrensen.

Samtalen ska enligt nyhetssajtens källor ha påbörjats i november, men stannade upp efter att Voi insåg att de hade en chans att utmana marknaden själva. Vois vd Fredrik Hjelm säger till Bloomberg att “andra lokala aktörer” har kontaktat dem för att prata om en sammanslagning, men vill inte ge några ytterligare kommentarer.

Voi lanserade sin hyrtjänst för elsparkcyklar i Stockholm i slutet av augusti och tog några månader senare in hela 450 miljoner kronor i en kapitalrunda. Sedan lanseringen har bolaget expanderat snabbt och finns nu i flera europeiska länder.

Bloomberg rapporterar också att det finns en oro bland investerare i sparkcykelbolagen. Marknaden ska helt enkelt vara för fragmenterad för att alla bolagen ska kunna lyckas med sina kapitalanskaffningar.

Företrädare för Tier har inte svarat på Bloombergs förfrågan om en kommentar.

Den 5 mars är Vois medgrundare Adam Jafer med på Breakits nya transport-event Swooosh 2019 och pratar om deras snabba succé. Läs mer och boka biljett till Swooosh här. 

Läs mer