Sök

Sleepo vill satsa – ska ta in 12 miljoner i nyemissioner

Sleepoe-handel

Philip Nickolsten, grundare och vd för Sleepo. Foto: Pressbild.

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Vill storsatsa på egna varumärken.

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Direkt) Spotlightlistade Sleepo, en e-handelsbutik för möbler och heminredning, har beslutat att kalla till extra bolagsstämma med förslag till beslut om att tre riktade nyemissioner om totalt cirka 12 miljoner kronor som medför en total utspädning om cirka 53,3 procent av antalet aktier och röster i bolaget. Teckningskursen är 2:18 kronor per aktie.

De teckningsberättigade i nyemissionerna har genom avtal åtagit sig att teckna erbjudna aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första kontantemissionen uppgår till cirka 9,5 miljoner kronor. Lars Lindgren har erbjudits möjlighet att teckna aktier för cirka 6,5 miljoner kronor. Utöver Lars Lindgren riktas kontantemissionen till tre av bolagets befintliga aktieägare, POP Invest AB, Klein Invest AS och Gunnar Lind.

Den andra kontantemissionen, om 0,5 miljoner kronor, riktar sig till bolagets styrelseordförande Fredrik Palm.

Vidare har en kvitteringsemission om cirka 2,0 miljoner kronor föreslagits. Teckningsberättigade i kvittningsemissionen är storägare och styrelseledamöter Fredrik Jung Abbou och Philip Nickolsten, styrelseordförande Fredrik Palm, och tidigare styrelseledamot Gunnar Lind.

Bakgrunden till nyemissionerna är att bolaget vill realisera planerna på en större satsning på egna varumärken.

"Genom den föreslagna kapitalanskaffningen kommer bolagets finansiella ställning stärkas avsevärt och bolaget kommer ges förutsättningar att implementera sin strategi. Kapitalanskaffningen väntas väl täcka Sleepos rörelsekapitalbehov för de kommande 12 månaderna", kommenterar vd Philip Nickolsten.

Läs mer