Nu är Izettle Sveriges snabbast växande teknikbolag

Izettle SMS Park Akustik
Nu är Izettle Sveriges snabbast växande teknikbolag

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Det svenska betalbolaget Izettle har de senaste fyra åren haft en tillväxt på 30 114 procent, enligt en ny topplista där Sveriges 50 snabbast växande bolag rangordnas.

Revisionsbyrån Deloitte rankar varje år Sveriges 50 snabbast växande teknikbolag och den här gången toppas listan av ett bolag som vi på Breakit flera gånger i år haft anledning att rapportera om – Izettle.

Den portabla kortläsaren, som tidigare år plockade in 570 miljoner kronor i riskkapital, har under de senaste fyra åren, som undersökningen mäter, haft en tillväxt på 30 114 procent. 

I kronor och ören handlar det om en omsättningsökning från 628 000 kronor till 190 miljoner kronor.

”Svenska snabbväxande teknologiföretag med spännande iZettle i spetsen utmanar etablerade affärsmodeller. De visar på en imponerande framgång”, säger Erik Olin, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden Technology Fast 50.

Izettle får intäkter genom att sälja kortläsare och ta ut en transaktionsavgift varje gång kunderna säljer något genom Izettles tjänst. Avgifterna varierar mellan 1,5 procent och 2,75 procent beroende av hur stor omsättning kunden, som kan vara allt från en frisör till en låssmed, får via Izettle-läsare.

Listan tittar däremot inte på sista raden, där Izettle gjorde en förlust på 228 miljoner kronor i fjol.

På Fast 50-listans andraplats hamnade bolaget Kaustik, som tagit fram ett webbsystem som effektiviserar administration och kontroll av personlig assistans. 

På en tredjeplats landade Inteleon, som tillhandahåller betallösningen för parkeringstjänsten SMS Park.

Topp 10 

1. Izettle

2. Kaustik

3. Inteleon

4. Widespace

5. Microdata

6.PPAM Solkraft

7. Mag Interactive

8. Orexo

9. Alnarp Cleanwater

10. inBlue

Du hittar hela listan här.

Läs fler artiklar
LÄS MER