Starbreeze tecknar förlagsavtal med Universal Games and Digital Platforms

Starbreeze spel
Starbreeze tecknar förlagsavtal med Universal Games and Digital Platforms

Starbreeze logga

Finwire / Breakit

Krisande bolag i nytt avtal.

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze har tecknat ett förlagsavtal med Universal Games and Digital Platforms. Det femåriga distributionsavtalet avser mobiltiteln Payday: Crime War.
Det framgår av ett pressmeddelande.

Starbreeze kommer enligt avtalet att erhålla 1,5 miljoner dollar i förskottsbetalning vid avtalstecknande och Universal Games and Digital Platforms kommer att täcka vissa kostnader för fortsatt utveckling, marknadsföring, drift och kundanskaffning avseende spelet.

Vid en eventuell global lansering kommer Universal Games and Digital Platforms erlägga ytterligare betalning i form av förskott/garanti och därefter kommer de att återhämta sina kostnader. Därefter har Starbreeze rätt till en andel av försäljningsintäkterna från spelet i nivå med förlagstitlar för PC och konsolspel. Starbreeze behåller alla IP-rättigheter för titeln.

Projektet kommer att utvärderas gemensamt under en sexmånadersperiod och därefter har Universal Games and Digital Platforms en option att lämna avtalet om vissa prestanda-relaterade mål inte har uppnåtts. Parterna kommer att arbeta tillsammans för att ta fram en plan för release, vilken beräknas ske under 2019.

Läs fler artiklar
LÄS MER