Sök

Miljardären Henrik Persson Ekdahls oväntade drag – dyker ner i simbranschen

HälsaSport

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Henrik Persson Ekdahl blir en del av Svensk Simidrotts nya marknadsråd.

Henrik Persson Ekdahl är en av Sveriges mest framgångsrika digitala entreprenörer. Han har varit med och startat och byggt en rad spelbolag, och blev miljardär efter att tidigt ha investerat och byggt upp det börsnoterade affiliate-bolaget Catena Media.

I dag är Henrik Persson Ekdahl en aktiv startupinvesterare och via sitt investmentbolag Optimizer Invest är han delägare i 16 europeiska techbolag av varierande storlek. I portföljen återfinns allt från svenska Pensionera till större bolag som Readly, Hero Gaming och Gaming Innovation Group.

Nu står det klart att Henrik Persson Ekdahl åtar sig ett till synes otippat uppdrag: Han kliver in i Svensk Simidrotts nystartade marknadsråd.

”Svensk Simidrott spelar en viktig roll vad gäller att engagera barn och ungdomar i att upptäcka och utvecklas inom en sport som gett mig väldigt mycket på ett personligt plan under min uppväxt. Att få möjligheten att medverka till att skapa ännu bättre förutsättningar för Svensk Simidrott att nå ut, känns både självklart och viktigt. Jag vill bidra med min erfarenhet och mitt nätverk för att skapa ett ännu större intresse för Svensk Simidrott,” säger Henrik Persson Ekdahl.

Att Henrik Persson Ekdahl dyker ner i simbranschen är dock inte helt ologiskt. Som ung tävlingssimmade nämligen den svenske stjärnentreprenören.

”Vi är glada att Henrik har valt att ge oss av sin tid för att engagera sig i Svensk Simidrott. Han har en naturlig koppling till simningen sedan tidigare då han tränade och tävlade på hög nivå och vi är tacksamma att han nu valt att ge tillbaka till sin idrott. Genom sin kompetens, sitt affärsmannaskap och kontaktnät, både nationellt och internationellt, kommer han att vara en stor tillgång i att hjälpa till att stärka upp vårt erbjudande till nya samarbetspartners,” säger förbundschefen Mikael Jansson.

Läs mer