Löwengrip efter klimatkritiken – ber Greta Thunberg om råd: "Hjälp oss"

Hållbarhet
Löwengrip efter klimatkritiken – ber Greta Thunberg om råd: "Hjälp oss"

Greta Thunberg och Isabella Löwengrip. Foto: TT och Sara Lindmark.

Sara Lindmark

Reporter

Influencers hängs ut i sociala medier för sitt resande. Isabella Löwengrip hävdar däremot att hon inte är "aningslös" om den miljöpåverkan hon bidrar till.
Hon säger sig ha en plan – och vill gärna ha hjälp av miljöaktivisten Greta Thunberg.

Instagramkontot Aningslösa influencers har fått stor uppmärksamhet i svenska medier. Här hängs influencers ut för sina många flygresor och vad det innebär i form av utsläpp.

Breakits Erik Wisterberg har också kartlagt fem svenska influencers besatthet av att resa.  

När det kommer till bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip så satte hon något form av reserekord under 2018 och hann med över 20 olika destinationer. Marbella är enligt hennes egen beskrivning ett “happy place” och dit åkte hon för att gå på lyxspa flertalet gånger förra året.

Men att bygga bolag utan en tanke på hållbarhet och CSR ("Corporate Social Responsibility") kan vara en potentiell dödsstöt 2019. Ingen seriös entreprenör vill hängas ut som en aningslös klimatbov.

LÄS MER Psst Isabella Löwengrip! – Här är bästa tipsen för ett hållbart företagande

Nu vill Isabella Löwengrip steppa upp och ta sitt ansvar. Hon ska börja med att anställa en hållbarhetschef, CSR-manager, på ledningsnivå för sin bolagsgrupp.

Jag kan inte sluta resa men jag kan anställa en person som jobbar vid min sida för att se till att allt klimatkompenseras, men det ska inte stanna där. Personen ska jobba övergripande i hela koncernen, titta på allt Löwengrip och Hermine Hold gör. Titta på allas transport, hur vi kan hantera matsvinnet hemma och hur vi hanterar mina kläder. Allt allt allt”, skriver hon på sin blogg.

Samtidigt sträcker hon ut en hand till miljöaktivisten Greta Thunberg.

“Att anställa en CSR-manager i vår bolagsgrupp är mitt första steg att bli mer medveten och sakta men säkert se till att den hållbara frågan finns med i allt vi gör. Greta – Jag sträcker ut en hand till dig, kom gärna till våra bolag och hjälp oss”.

Isabella Löwengrip står bland annat bakom skönhetsbolaget Löwengrip Beauty och "startupfabriken" Nordic Tech House.

LÄS OCKSÅ VÅR GUIDE: Hållbart företagande har visat sig öka lönsamheten, attrahera kunder, medarbetare och investerare. Så, varsågod: Här är bästa råden till dig som driver företag.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER