Lunchappen Waitress landar matig deal med Kista Galleria

Waitress Mat Kista Galleria
Lunchappen Waitress landar matig deal med Kista Galleria

Waitress-grundarna Daniel Eriksson och Alexander Yngling. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Startupen Waitress, som vill korta ner köerna på lunchen, ror hem sitt största samarbetsavtal hittills.

Bolagets app gör det möjligt att beställa mat och betala notan innan gästen ens har kommit fram till restaurangen. Nu ska Kista Galleria utanför Stockholm börja använda appen.

"Vi tror att många kunder kommer att uppskatta möjligheten att spara tid genom att förbeställa och betala via mobilen för att sedan bara behöva komma och hämta sin mat", säger Magnus Åkesson, regionchef på det nordiska köpcentrumbolaget Citycon som ligger bakom gallerian, där det totalt finns 21 restauranger.

Den Stockholms-baserade startupen Waitress lanserades i slutet av 2014 och har idag avtal med ett 60-tal restauranger i de centrala delarna av huvudstaden.

Dealen med Kista Galleria är techbolages största samarbetsavtal hittills.

"Vi tycker det är grymt kul att Citycon valde Waitress som en del i sina ambitioner att utveckla Kista Gallerias food court. Restaurangägarnas intresse för mobila beställningar är stort. Redan innan tjänsten lanseras i slutet av november har två tredjedelar av food courtens restauranger anslutit sig", säger Daniel Eriksson, medgrundare av Waitress.

Teknik för att göra restaurangbesök smidigare testat nu av en rad företag i Sverige. Vi har tidigare bland annat rapporterat om tapasrestaurangen Pinchos som låter sin app ersätta en stor del av serveringspersonalens arbete.

Läs fler artiklar
LÄS MER