Sök

Annonssamarbete med Miss Hosting

Nu är det dags för entreprenörer att börja prioritera sin hosting

Miss Hosting

Breakit

Breakit

Att välja fel hostingleverantör kan bli ödestigert för din startup.

Många entreprenörer lägger ner mycket tid på att välja ut rätt domännamn till sitt företag. Man går igenom konkurrenter, kollar priser och analyserar betydelser kring namnet. Samtidigt lägger de flesta bara ner en bråkdel så mycket tid på steget efter domännamn - valet av hostingleverantör.

Att välja hostingleverantör kan vara ditt viktigaste beslut gällande din verksamhets framtida möjligheter. Det är på ditt webbhotell som du skapar och laddar upp din hemsida, online-shop, e-post och i princip hela din verksamhet.

Du litar på att webbhotell ska fungera och bära hela din företags onlinenärvaro de kommande åren. Då säger det sig självt att det krävs en hel del av ditt webbhotell för att hantera detta och att hålla allt flytande. Därför är valet av hostingleverantör i högsta grad affärskritiskt.

Att välja rätt hostingleverantör handlar om att veta vart du befinner dig idag - och hur ditt behov ser ut inom snar framtid. Allt för många entreprenörer upptäcker att de valt fel tjänst när de väl står inför en problematik. Konsekvensen av att inse att man valt fel hostingleverantör kan bli både tidskrävande, kosta ditt företag onödiga pengar och framför allt kommer det att ta allt för stor del av ditt fokus från din verksamhet.

Några av de vanligaste anledningarna till att ni kommer behöva byta hostingleverantör är att hostingbolaget inte ger ditt företag den support som ni behöver eller att ditt företag har vuxit ur sin lösning och måste byta leverantör.

Detta är en problematik som många företagare känner igen sig i.

Joanna Kaneteg, från Miss Hosting som är domän- och hostingleverantör, ger här tre konkreta tips hur du kan maximera utfallet av din hostinglösning.

1. Börja smått och väx stort

Skalbarhet är viktigt. Här ska du lägga ordet VPS på minnet. VPS står för Virtuell Privat Server och tjänsten vps.se innebär att du får ett dedikerat utrymme och kapacitet i en virtuell miljö som är väldigt skalbar. Får du plötsligt en stor mängd trafik utökas ditt utrymme automatiskt och du betalar endast för den extra prestanda du använder vid det tillfället.

Detta går att jämföra med ett webbhotell där du delar prestanda med upp till 500 andra webbplatser. Där kan “grannarna” stjäla prestanda, vilket du märker genom att din hemsida blir seg. Med en VPS får du en helt egen miljö och dedikerad prestanda, vilket är otroligt viktigt om din verksamhet är online eller har en e-handelslösning.

Med en skalbar VPS är kostnadsökningen marginell; när verksamheten växer och du behöver mer kapacitet kan det handla om en kostnad som ökar från 40 kronor till 50 kronor per månad.

2. Lokal närvaro – ip-adresser i varje land

Så fort du har en hemsida på olika språk optimerar du besöksfrekvensen genom att använda flera geografiska ip-adresser, lokalt för varje land du verkar inom. Sitter någon i Frankrike och söker efter din tjänst, och denna ligger på en svensk ip-adress, så hamnar ditt företag längre ned i sökresultaten. Geografiska ip-adresser gör med andra ord att kunderna lättare hittar dig, vilket ökar trafiken till din sida.

3. Välj en hostingleverantör som erbjuder personlig support

Många hosting-företag erbjuder inte support på lokalt språk. Men när man sitter med ett problem vill man ha hjälp direkt, inte om 24 timmar. Utöver traditionell support så ska denna funktion också kunna fungera som en sparringpartner dit du kan ringa och bollar ideér kring till exempel strategier för lansering i andra länder och hur extra trafiktillströmning inför nya kampanjer ska dimensioneras.

Det här är en sponsrad artikel från Miss Hosting. Vill du veta mer om Miss Hostings verksamhet så kan du klicka dig vidare in på deras sajt här.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs mer