Sök

Storytel slukar digitala magasinstjänsten

StorytelZtoryUppköp

Jonas Tellander, vd Storytel. Foto: Johanna Ekström

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Köpesumman hemlig.

Ljudboksspecialisten Storytel köper den digitala tidningsprenumerationstjänsten Ztory.
Köpet av samtliga aktier i bolaget har genomförts idag den 31 januari. Den icke offentliga köpeskillingen erläggs kontant. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ztory grundades 2013 av Nima Samimi, Staffan Svantesson, Daniel Malmqvist och Martin Samami och är en digital prenumerationstjänst för primärt tidningar och magasin men även för digitala barnböcker. Kunderna får läsa obegränsat med innehåll i Ztory-appen för 99 kronor i månaden.

"Jag har träffat Nima och Ztory-gänget till och från de senaste åren och vid varje möte imponerats av deras stora kunskap och passion för kundupplevelsen. Därför känns det helt naturligt att bredda vårt redan marknadsledande kunderbjudande med både färgglad läsning och nyhetspuls, som ett självklart komplement till ljudbokslyssnandet", säger Storytels vd Jonas Tellander.

Ztorys vd Daniel Malmqvist kommer fortsätta att driva Ztory som anställd i Storytel.
Grundaren Nima Samimi och tidigare teknikchefen Martin Samami kommer finnas tillgängliga genom konsultavtal.

Ztory omsatte det senaste räkenskapsåret 5,4 miljoner kronor med en förlust efter finansnetto på cirka 3 miljoner kronor. Säljare är huvudägarna, grundare Nima Samimi, Daniel Malmqvist, Wingefors Venture och Almi Invest Norra Mellansverige, totalt finns det tretton säljare.

Läs mer