Fairlo vill göra det smidigare att låna till vardagsutgifter

Fairlo fintech
Fairlo vill göra det smidigare att låna till vardagsutgifter

Jimmy Hanna och Shamon Hanna. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

"Bara för att människor befinner sig i plötsligt pengabehov tycker vi inte att de ska bli fast i dyra, icke-flexibla och inhumana lån."

Fintech-startupen Fairlo vill göra det smidigt och enkelt att låna pengar till oväntade vardagsutgifter. Tjänsten lanserades officiellt i april förra året och har idag cirka 800 användare – under 2019 vill de tiofaldiga användarbasen.

“I Sverige bor det över två miljoner vuxna som inte klarar av en oväntad utgift på 15.000 kronor. Bara för att människor befinner sig i plötsligt pengabehov tycker vi inte att de ska bli fast i dyra, icke-flexibla och inhumana lån”, säger Shamon Hanna marknadschef på Fairlo.

För att ta nästa kliv har de plockat in sju miljoner kronor från ett flertal investerare. Pengar som ska gå till att utöka antalet anställda och till produktutveckling.

Tanken med tjänsten är att låntagare snabbt ska kunna lösa en oväntad utgift, samtidigt som de själva kan anpassa amorteringsplanen efter sin livssituation. I nästa steg vill de introducera ett nytt sätt att spara för sina användare.

“Världen har förändrats och det har blivit lättare att låna än att spara. Vi arbetar på en innovation där människor kan göra om sitt lån till ett sparande utan att förändra beteende", säger Jimmy Hanna vd på Fairlo.

Det är Anders Göranssons Soläng Invest som leder rundan och bland övriga investerare hittar vi bland andra styrelseproffset Helena Westin och affärsängeln Boel Rydenå Swartling.

“Fairlo är ett perfekt exempel på hur teknologi ihop med god entreprenörsanda kan bana väg för ansvarsfulla finansiella tjänster”, säger Anders Göransson.

Bolaget grundades 2016 av bröderna Jimmy och Shamon Hanna.

Jimmy Hanna kommer att vara med på Breakits event Future of credit den 14 mars. Där presenterar han ett case på hur kunden tillsammans med en låneaktör kan bygga sin egen kreditvärdighet på längre sikt.

Läs fler artiklar
LÄS MER