Tuva Palms nya gig – går in i styrelsen för PE accounting

PE Accounting fintech
Tuva Palms nya gig – går in i styrelsen för PE accounting

Tuva Palm går in i styrelsen för PE Accounting. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

"Kommer se enorm tillväxt inom den här nischen".

För snart två år sedan sade Tuva Palm upp sig från tjänsten som teknikchef på Nordnet.

Nu hjälper hon bolag med strategi och digitaliseringsfrågor samt gör ängelinvesteringar. Hon sitter i styrelserna för bland annat Leovegas och techstartupen Regily.

Nyligen lanserade hon danska fintechbolaget Lunar Way, som har en tjänst liknande den Dreams har, i Sverige.

Nu står det klart att hon också går in i styrelsen för digitala bokförings- och redovisningsbolaget PE accounting, som har tagit fram en tjänst som automatiserar processen kring fakturor, bokföring och löner.

Hon menar att det finns stor potential när det kommer till digitalisering på just redovisningsområdet.

“Vi kommer se en enorm tillväxt inom den här nischen de närmaste tre till fem åren, med tjänster och verktyg som hjälper företagsledare att fokusera mer på själva företagandet och mindre på administration”, säger hon i ett uttalande och fortsätter:

"Tidigare fokuserade jag på ett företag i taget, men nu är jag med och driver förändring på fler fronter samtidigt. Med mitt engagemang i PE accountings styrelse vill jag hjälpa till att göra tjänsten ännu smartare och kundvänligare samt nå ut till så många företag som möjligt”.

PE accounting grundades 2011 av Andreas Granstedt, Olle Rydqvist och Mattias Hjalmarsson. Under 2018 omsatte bolaget 62 miljoner kronor. I år räknar man med att växa med 50 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER