Sök

Lendify säkrar finansiering på 1 miljard kronor – "Ska på allvar utmana bankerna"

Erika Eliasson på Lendify. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

”Vi ger inte ut några nya obligationer, utan det handlar om en annan typ av finansiering."

Totalt rör det sig om 1 miljard kronor. Pengarna uppges komma från "en stor svensk institution". 

Pengarna som Lendify lånar ska i sin tur användas till egna lån mot privatpersoner.

”Vi ger inte ut några nya obligationer, utan det handlar om en annan typ av finansiering. Lendify har betydligt lägre operativa kostnader än andra aktörer på marknaden, nästa steg är att sänka vår kostnad av kapital. Det här är ett jätteviktigt steg i den processen”, säger Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify till sajten.

Vid årsskiftet hade Lendify lånat ut 1,68 miljarder kronor, med 10.000 privatpersoner och företag som investerare. Under 2018 omsatte bolaget 25 miljoner kronor, med en förlust på 69 miljoner.

”Vi ska bygga ett stort bolag som på allvar utmanar bankerna. Och för att möta den stora efterfrågan på lån tar vi även in institutionellt kapital. Det är en trend som vi även ser internationellt: att aktörer som börjat som en renodlad peer-to-peer-plattform efterhand breddar sin finansiering”, säger Erika Eliasson till Di Digital.

Den 14 mars deltar Erika Eliasson på Breakits nya event Future of credit. Där kommer hon berätta mer om hur Lendify lyckats positionera sig på marknaden och utmana de stora spelarna på riktigt. Läs mer och boka biljett till eventet här. 

Läs mer