Snart kan Snapchat bli större än Facebook - på videovisningar

Facebook snapchat Videostreaming
Snart kan Snapchat bli större än Facebook - på videovisningar

Snapchats vd, Evan Spiegel. Foto: TT-bild/AP/Jae C. Hong

Jonas de Lange

Reporter

Snapchat har börjat hämta in Facebooks försprång på videovisningar. Nu har fotoappen över sex miljarder visningar i veckan.

Antalet videovisningar på snapchat har tripplats sedan mars i år, rapporterar Financial Times(betalvägg). Det kan jämföras med att Facebooks videovisningar har dubblats, från fyra till åtta miljarder visningar, sedan april.

Snapchat är helt mobilbaserat och låter användarna skicka korta videoklipp och bilder till varandra som raderas efter ett fåtal sekunder. Man kan därför fråga sig hur mycket sex miljarder klipp är värt - när varje videosnutt bara är fem sekunder lång.

Men liknande mätningsproblem finns även hos Facebook.

För ett år sedan lanserade Facebook automatiska uppspelningar av videoklipp i användarnas flöden. Sedan dess har antalet startade strömningar, alltså det man brukar kalla visningar, exploderat. Över åtta miljarder klipp spelas upp i tjänsten varje vecka.

Facebook har satsat hårt på video och har även en ny virtual reality-app på gång, vilket vi har rapporterat om tidigare.

“Video kommer att vara bland det mest engagerande innehållet på nätet de kommande åren”, säger Facebookgrundaren, Mark Zuckerberg, till Financial Times.

Läs fler artiklar
LÄS MER