Castellum köper United spaces – för 200 miljoner kronor

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Fastighetsjätten slukar kontorshotellet United Spaces för 200 miljoner.

Höga hyror och få lediga ytor har gjort kontorshotell, eller "co-working spaces" som det också kallas, till en het affär i storstäderna. I Stockholm finns mängder av olika aktörer och snart öppnar den amerikanska giganten Wework sitt första kontorshotell i staden.

Nu inleder den börsnoterade fastighetsjätten Castellum en storoffensiv på marknaden och slukar coworking-bolaget United Spaces, med en prislapp på 200 miljoner kronor.

“Att Castellum väljer att förvärva oss är en bekräftelse på att vi var rätt ute för 20 år sen”, säger Göran Garberg, vd och grundare på United Spaces.

“Nu kommer vi att kunna expandera snabbare, fokusera på en omfattande digitalisering samt utforska AI för att optimera verksamheten och nå längre än vi kunnat drömma om. Det är fantastiskt roligt.”

United Spaces är en av Sveriges äldsta aktörer på marknaden. Totalt har de dryga 11.000 kvadratmeter kontorsyta i Stockholm, Göteborg och Malmö. De har ökat sin omsättning kraftigt de senaste åren och omsatte 76 miljoner kronor 2018 samtidigt som man gick med vinst.

”Vi vill öppna ett flertal co-workingytor i Norden under 2019 och ser det här som ett självklart val både för enskilda personer och för större företag. Visionen är att våra medlemmar alltid ska ha kontor med service nära till hands, oavsett var i världen du vaknar upp just idag”, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum.

Läs mer