Cecilia Schelin Seidegård ny styrelseordförande i Min Doktor

Min doktor
Cecilia Schelin Seidegård ny styrelseordförande i Min Doktor

Cecilia Schelin Seidegård. Foto:Press

Towe Boström

Reporter

Nätläkaren utser ny styrelseordförande.

Min Doktor är en av landets största nätläkare. I höstas köpte ICA-ägda Apotek Hjärtat in sig i bolaget i en affär på runt en halv miljard kronor. Planen är bland annat att integrera nätläkarens verksamhet med de Minutkliniker, fysiska vårdcentraler, som finns i anslutning till apoteken.

Nu har Min Doktor hittat en ny styrelseordförande i Cecilia Schelin Seidegård. Hon har en bakgrund som tidigare sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset och var fram tills nyligen landshövding på Gotland.

Cecilia Schelin Seidegård konstaterar att Sverige har en hög kompetens inom teknik och sjukvård, men utmaningar kring tillgänglighet och bemötande. Här vill hon att Min Doktor ska göra skillnad.

”Vi är bara i början av denna process. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med frågor utöver traditionell primärvård, såsom hälsofrämjande arbete och hantering av kroniska sjukdomar”, säger Cecilia Schelin Seidegård.

I dagsläget är hon ordförande för Göteborgs Universitet och Stockholm Science City.

Min Doktor uppger att bolaget arbetar med att integreras mot Minutklinikerna samt att ytterligare 13 kliniker ska öppnas under året. Samtidigt jobbar nätläkaren för att bredda utbudet av digitala tjänster, exempelvis genom satsningar mot psykisk ohälsa och kronisk sjukdomar.

Jonas Vig, vd för Min Doktor, menar att Cecilia Schelin Seidegårds erfarenheter blir värdefulla i den processen.

”Hennes insikt i hur både vården och politiken fungerar är otroligt värdefull för att se hur Min Doktors innovativa verksamhet har en roll i gränslandet mellan offentligt och privat driven digitaliserad vård”, säger Jonas Vig.

Under 2017 omsatte Min Doktor 70 miljoner kronor och backade 102 miljoner kronor.  

Läs fler artiklar
LÄS MER