H&M-familjen donerar till Handelshögskolan: ”En av de största i historien”

H&M-familjen donerar till Handelshögskolan: ”En av de största i historien”

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Handelshögskolan i Stockholm startar innovationshuset House of Innovation – med hjälp av 150 miljoner kronor från Familjen Erling-Perssons Stiftelse.

Det är en av de största donationerna i Handelshögskolans historia.

”House of Innovation kommer att vara en mötesplats för aktörer från olika branscher och bakgrund; forskare, studenter, och beslutsfattare, med intresse att utbyta kunskap, tankar och idéer. Denna typ av utbyte är avgörande för Sveriges framtida konkurrenskraft”, säger Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm.

Pengarna från familjen Perssons stiftelse kommer att betalas ut under de kommande fem åren.

"För mig symboliserar den här donationen att vi "går tillbaka till våra rötter" samtidigt som vi får vara del av en spännande framtid. Att stimulera och utveckla ekosystemet för entreprenörskap och företagsinnovation känns oerhört angeläget om vi vill behålla en ledande position som innovationssamhälle", säger Stefan Persson, ordförande för Familjen Erling-Perssons Stiftelse och storägare i H&M, och fortsätter:

"Vi tror att Handelshögskolan har goda förutsättningar att samla ekosystemets alla nödvändiga delar för att detta ska kunna ske"

 

Läs fler artiklar
LÄS MER