Apple blockar Pugz från att ladda i Iphone: “Känns helt värdelöst”

Apple Pugz
Apple blockar Pugz från att ladda i Iphone: “Känns helt värdelöst”

Foto: flickr/hannah k

Jonas de Lange

Reporter

Sveriges mest lyckade Kickstarter-bolag, Pugz, möter nu motstånd från världens största börsföretag. Apple har beslutat att Pugz användare inte kan ladda sina lurar med Iphones.

Pugz har ansökt om att bli en så kallad “Made for Iphone”-pryl. Nu meddelar hörlursbolaget att Apple har nekat dess ansökan. Därför kommer laddningsfunktionen inte att fungera i Apples telefoner.

Breaktis krönikör, Emanuel Karlsten, har lagt upp en skärmdump av ett mejl bolaget har skickat ut till sina backers på Twitter.

“Vi får helt enkelt bita i det sura äpplet. Så blir det ibland. Apple är de som sätter standarden och vi är för små för att bråka i det rummet”, säger bolagets medgrundare Vahid Toosi och tillägger att man såklart kan använda lurarna till Iphones, de måste bara laddas via en dator eller ett eluttag istället för via mobilen.

Att Apple inte godkände telefonen är definitivt ett bakslag men bolaget ger inte upp.

"Vi fortsätter dialogen med Apple. De gör samma sak som vi vill göra med sin penna så förr eller senare måste de släppa på det. Men det här är beskedet vi har just nu och vi vill vara så transparanta som vi kan med våra backers”, säger Vahid Toosi.

Hur har folk reagerat, är det någon som har velat dra tillbaka sin beställning?

“Det här är bara några minuter gammalt nu. Vi har mötts av mycket förståelse från våra backers. Många verkar vara besvinka på Apple precis som oss”, säger Vahid Toosi.

Läs fler artiklar
LÄS MER