Sök

Zalando öppnar sitt första logistikcenter i Norden

Zalandoe-handel

Här är tyska klädjättens nya megalager. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Vill kunna leverera samma dag i Stockholm.

Breakit kollar in Zalandos nya lager under dagen – häng med på vår Instagram.

Den europeiska e-handelsjätten Zalando, där Kinnevik är största ägare, inviger idag sitt första logistikcenter i Norden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anläggningen finns i Brunna utanför Stockholm och är helt automatiserad. Fokus är på utgående processer med målet att korta leveranstiderna till kunder. Enligt Zalando kommer leveranstiderna att halveras till nordiska kunder tack vare lagerlokalen.

Beslutet att öppna i Brunna har gjorts för att på sikt kunna erbjuda dagen-efter-leveranser till de nordiska huvudstäderna och samma-dag-leverans till Stockholm.

”Norden har varit en av de snabbast växande regionerna för Zalando och vi vill öka
tillväxten, både i fråga om avkastning och aktiva kunder. För att kunna göra detta måste vi komma närmare våra nordiska kunder. Att förkorta leveranstiderna genom att öppna ett logistikcenter i Sverige och erbjuda ett starkt nordiskt utbud är avgörande för vår framtid”, säger Kenneth Melchior, Zalandos chef för norra Europa.

Zalando inviger anläggningen ihop med samarbetspartnern Ingram Micro. Storleken på lagret är cirka 30 000 kvadratmeter, motsvarande tre fotbollsplaner.

Läs mer