Swedbank och Sprinklebits avslutar samarbetet efter mindre än två år

Sprinklebit Swedbank Bank
Swedbank och Sprinklebits avslutar samarbetet efter mindre än två år

Alexander Wallin, vd på Sprinklebit.

Tobias Blixt

Reporter

Svenskens investeringsplattform lanserades på hemmaplan med draghjälp från storbanken. Nu har samarbetet avslutats efter inte ens två år.

Investerarplattformen Sprinklebit lanserade av svensken Alexander Wallin i USA 2011. Kortfattat använder företaget crowdsourcing och digital teknik för att förenkla investeringsbeslut.

När Sprinklebit sedan skulle erövra Sverige och göra alla svenskar till börshajar skedde det tillsamman med Swedbank. Samarbetet innebar ingen investering från Swedbanks sida, däremot skulle Sprinklebit får tillgång till bankens 4 miljoner kunder i Sverige.

Lite mindre än två år senare har samarbetet avslutats.

Sprinklebits vd Alexander Wallin bekräftar i ett mejl till Breakit att de inte längre har något avtal med Swedbank. Istället har de hittat en ny samarbetspartner.

“Vi har tecknat ett globalt avtal med Samsung och deras voice AI Bixby där vi har varit med och utvecklat deras nya system, vilket innebär att vi kan ansluta fler aktiemäklare i flera länder”, skriver han i ett mejl till Breakit.

Även Swedbank är fåordiga om samarbetet och vill inte ge några ytterligare detaljer om varför de och Sprinklebit har valt att avbryta samarbetet.

"Detaljer kring enskilda samarbeten är mellan oss och samarbetspartnern i fråga, men generellt kan vi säga att vi ständigt ser över våra tredjepartssamarbeten, en viktig del i vår strategi är att testa och vara innovativa. Ibland får vi avsluta samarbeten av olika skäl."

Läs fler artiklar
LÄS MER