Stark slutspurt för Bangerhead – vände till vinst förra året

Bangerhead e-handel
Stark slutspurt för Bangerhead – vände till vinst förra året

Marc Palmefjord, vd på Bangerhead till höger. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Vi har jobbat hårt på alla fronter."

Det gasas både här och där i skönhetsbranschen på nätet. I förra veckan kunde vi berätta om Skincity som ökade omsättningen med 24 procent och nu är det dags för nästa bolag att visa succésiffror.

Det är Bangerhead som under 2018 ökade sin omsättning med 34 procent och också lyckades vända förlust till vinst.

“Vi har ett fantastiskt team som har jobbat hårt på alla fronter i bolaget under året. Det är förstås väldigt kul att vi lyckas få ett bra utfall”, säger bolagets vd Marc Palmefjord.

Bangerhead drog igång redan 2008 och har förutom e-handel även butiker i centrala Stockholm och i Borås. Under 2017 försökte de tillsammans med influencern Linda Hallberg plocka in 10 miljoner via Pepins men misslyckades. Istället fick de in pengarna genom att ta in nya delägare utan hjälp av Pepins.

Tillsammans med Hallberg driver Bangerhead bolaget LH Cosmetics men produkterna får faktiskt inte säljas hos Bangerhead.

"De har skrivit ett exklusivt avtal med Kicks så tyvärr kan vi inte det", säger Marc Palmefjord.

Förra året var det framförallt en stark försäljning mot slutet på året i samband med julhandeln och Black Friday som gjort att bolaget har fått ordentlig fart på försäljningen. Under det sista kvartalet ökade omsättningen med hela 50 procent jämfört med samma kvartal året innan.

"Vi kan inte se en specifik faktor som har gjort att omsättningen har tagit fart under förra året," säger Palmefjord.

"Men det vi märker är att fler kunder återkommer, vi har jobbat stenhårt med kundupplevelsen så det känns ju bra att det får effekt."

“När vi träder in i 2019 gör vi det med högre fart än tidigare år och vi ser fram emot att fortsätta förbättra, förfina och expandera vårt erbjudande”, säger Marc Palmefjord.

För 2018 landade vinsten på EBITDA på strax över 2 miljoner kronor. Omsättningen landade på 128 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER