Airmee tar in 38 miljoner till sin tjänst för paketutdelning

AirmeeLeveranstjänstTransport

Julian Lee och Adrian Prelipcean. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Logistik-startupen Airmee har tagit stora kliv sedan sin lansering 2017 – men nu vill de växa ännu snabbare.

Till sin hjälp har de 38 färska miljoner från en kapitalrunda som leds av riskkapitalbolaget Alfvén & Didrikson.

E-handeln har vuxit kraftigt de senaste åren och det finns ett stort behov av logistiklösningar. Det har också fört med sig en marknad för företag som vill lösa "last mile"-utdelningen, alltså den sista transporten hem till kunden. Airmee grundades 2016 av Julian Lee och Adrian Prelipcean med målet att optimera transporter i städer och erbjuda smidigare leveranstjänster. 

”Vi ser en kraftigt ökande efterfrågan för våra tjänster från e-handlare. Last mile är kanske den sista stora barriären för e-handeln och vi har en central roll i att hjälpa e-handlare att öka sin konvertering. Samtidigt har mottagandet från slutkonsumenter varit otroligt positivt och vi ser att de som använt oss tenderar att välja Airmee igen nästa gång de handlar på nätet”, säger Julian Lee, vd på Airmee.

Airmee lyfter gärna fram sin teknikplattform, som enligt egen utsago möjliggör att de kan schemalägga rutter för leveranser i realtid. Detta är enligt grundarna unikt och möjliggör ett snabbare och mer flexibelt leveranserbjudande.

“Med hjälp av kapitalet från våra nya investerare kommer vi kunna hjälpa ännu fler e-handlare att ge sina kunder bekvämare leveranser med hög kvalitet, expandera våra leveransområden och samtidigt fortsätta utveckla våra tjänster och teknologi för att ligga i framkant”, säger Julian Lee.

Andra investerare som har deltagit i kapitalrundan är finansmannen Sven Hagströmers investmentbolag Creades och Spotify-investeraren Felix Hagnös investmentbolag Trift, tillsammans med nya och gamla ängelinvesterare och entreprenörer.

“Det finns stor potential inom last mile och Airmee har en unik forskningsbaserad teknologi och ett imponerande team med operativ expertis. Teamet har lyckats skala upp sin verksamhet väldigt snabbt för att hantera stora volymer”, säger Ken Liebkind, partner på Alfvén & Didrikson i ett pressmeddelande.

2017 omsatte Airmee cirka 420.000 kronor och under 2018 har man på månadsbasis ökat sin omsättning tiotals gånger. Exakt hur stor omsättningen blev är inte fastslaget ännu, men enligt Julian Lee rör det sig om uppåt 5 miljoner kronor och omsättningen under 2019 kommer öka kraftigt.

“Vi hade relativt låga volymer fram till sommaren förra året, men sedan har det ökat nästan exponentiellt i takt med att vi kommit igång med flera nya e-handlare varje månad”, säger han.

Den 5 mars är Airmees vd, Julian Lee, med som talare på Breakits transportevent Swooosh 2019 där han kommer berätta mer om hur bolaget optimerar logistik i realtid. Läs mer om eventet och boka biljett här!  

Läs mer