Ica-handlare överger Postnord - näthandeln växer för snabbt

Postnord e-handel
Ica-handlare överger Postnord - näthandeln växer för snabbt

Postnord tappar fler och fler ombud. Foto: TT.

Sara Lindmark

Reporter

E-handeln får postombuden att krokna. Flera butiker slutar att lämna ut paket från Postnord som tvingas se sig om efter nya lösningar.

E-handeln fortsätter att växa snabbt vilket gör att fler butiker säger upp sig som postombud. Det tar helt enkelt för stora resurser, både vad gäller personal och yta.

Att så många Ica-handlare överger Postnord just nu verkar vara det nya ramavtalet mellan parterna, som snart träder i kraft. På fredagen hade runt 15 av Icas butiker valt att inte skriva på det nya avtalet, skriver DN.

Dit hör Ica Kvantum i Västerås. Pakethanteringen kostade helt enkelt mer än vad den smakade.

“En del är att det är en tung hantering som man får för lite ersättning för. Men grundproblemet är att volymerna växer så pass. Om man hårdrar det så är vi till slut en postcentral som också säljer lite mat”, säger Fredrik Andholm som driver butiken, till DN.

Enligt Annette Rihagen, ansvarig för Postnords ombudsnät, kommer nya lösningar att krävas. Just nu testas ett samarbete mellan Postnord och fastighetsbolaget Atrium ljungberg som satt upp paketutlämningsställen i några av sina gallerior, dit även andra leverantörer kan ansluta sig.

Läs fler artiklar
LÄS MER