Truecallers galna milstolpe – nu över 200 miljoner användare

Truecallers galna milstolpe – nu över 200 miljoner användare

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Truecaller-grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam har tillsammans byggt ett bolag som nu har 200 miljoner användare världen över.

I början av oktober kunde ni läsare här på Breakit ta del av Truecaller-grundarna Alan Mamedi och Nami Zarringhalam galna historia. Från att ha varit dagar från konkurs har svenskduon nu byggt upp ett bolag som är värt nästan 10 miljarder kronor. 

Nu har Truecaller nått ännu en milstolpe. 

I ett blogginlägg meddelar bolaget nu att deras telefonbokstjänst har över 200 miljoner användare. Hälften av dessa, det vill säga galna 100 miljoner användare, har kommit under de senaste 10 månaderna. Majoriteten av användarna återfinns i Indien.

”I Indien misslyckades man med att införa personnummer för ett halvår sedan. Där har Truecaller i stället blivit som deras pass. Klarna använder sig ju av offentliga register för att godkänna sina kunder men den typen av register finns inte i många länder. Jag tror att det här kan skapa väldigt många spännande möjligheter för oss på några års sikt", sade Alan Mamedi i oktober.

”Totalt ökar vi med över 350.000 användare per dag just nu. En annan stark sak är att 60 procent av våra användare använder appen dagligen.

Trots miljardvärderingen och det stora användaravtalet är Truecallers omsättning fortfarande blygsam och i fjol gjorde bolaget en förlust på hela 85 miljoner kronor. Under nästa år är planen att Truecaller ska börja tjäna pengar. Men Alan Mamedi gjorde ingen stor affär av det när vi träffade han förra månaden.

”Det är fortfarande tillväxt vi prioriterar. Intäkter är inte vårt primära fokus i dagsläget”, säger Alan Mamedi.

Läs fler artiklar
LÄS MER