Sök

Kinneviks vd om Cristina Stenbecks avhopp: "Starkare än någonsin"

Kinnevik

Foto: Dustin/Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT /

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Kinneviks vd menar att bolaget står starkt efter Cristina Stenbecks avhopp.
"Den som tror att Cristinas brinnande engagemang för Kinnevik är avhängigt en titel som styrelseledamot känner inte henne”, säger Georgi Ganev.

Under fredagsmorgonen kom bomben - Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse.

Vi frågade Georgi Ganev, Kinneviks vd, vad Stenbecks avhopp innebär för Kinnevik.

”Vår passform idag är starkare än någonsin och det finns en väldigt tydlig strategi på plats som driver det här”, säger han.

Han konstaterar att Cristina Stenbeck spelat en viktig roll de senaste 16 åren, då hon varit med och byggt upp och förändrat Kinnevik. Han menar dock att dagens besked inte innebär att hennes arbete för bolaget upphör.

”En del av det arbete hon gör idag kommer att fortsätta utanför styrelserummet. Den som tror att Cristinas brinnande engagemang för Kinnevik är avhängigt en titel som styrelseledamot känner inte henne”, säger Georgi Ganev.

Cristina Stenbeck har även minskat ägandet i Kinnevik, hur ska vi tolka det?

”Cristina är vår största och viktigaste ägare idag, hon kontrollerar 25 procent av rösterna i Kinnevik. Det har varit en del ägarskiftningar på den sidan men de frågorna får du ställa till ägarna. Hon är absolut den mest tongivande ägaren framgent för Kinnevik, det är det viktigaste för mig”, säger Georgi Ganev.

Breakit har tidigare rapporterar att Kinnevik kan vara på väg in i Northvolt. I styrelsen för Peter Carlssons batterifabrik sitter Susanna Campbell, som nu föreslås som ny ledamot i Kinnevik. Det har spekulerats i att Susanna Campbells kopplingar till Northvolt gör henne extra intressant för Kinnevik. 

Georgi Ganev vill inte kommentera en eventuell miljardinvestering i Northvolt.

”Vi kommenterar inte investeringar i förväg av naturliga skäl. Vi tittar brett och djupt på möjliga investeringar, mer än så kan jag inte säga i dagsläget”.

Läs mer