Sök

Bildelningstjänsterna lade ned – så går det för utmanaren Aimo

Aimo

Josephine Adorelle, pressansvarig för Aimo. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Hittills har 5.000 personer registrerat sig för tjänsten.
”Vi är otroligt glada", säger Josephine Adorelle, pressansvarig på Aimo.

Bildelningstjänsterna Drivenow och Car2go tvingades båda lägga ned i Sverige. Istället rullade Aimo ut 300 elbilar av modell Renault Zoe på Stockholms gator. Bilarna kostar 6 kronor i minuten att köra.

Så hur har det gått sedan lanseringen för drygt två månader sedan?

Bolaget självt beskriver det som en succéstart. Fler än 5.000 personer har registrerat sig för tjänsten och över 13.000 resor har gjorts med bilarna som finns i Stockholms innerstad, Norra Djurgårdsstaden, Liljeholmen, Globen, Solna och Sundbyberg.

”Vi är otroligt glada att så många som 5.000 Stockholmare på kort tid vill använda vår tjänst och därmed ta ett första viktigt steg för bättre miljö, enkelhet och mindre trängsel”, säger Josephine Adorelle, pressansvarig på Aimo, i en kommentar. 

Allt från bokning till betalning sköts via appen.

”Enkelheten och miljön är huvudskälen till att folka ansluter sig till Aimo. Våra kunder behöver bara leta upp en bil via appen och köra iväg och lämna den när resan är färdig. Allt annat tar vi hand om”, säger Josephine Adorelle.

Mer om tjänster som Aimo och den stekheta transportbranschen får du höra på Breakits nya event Swooosh 2019 den 5 mars. Läs mer och boka biljett här!

Läs mer