E-handel växer i Mellanöstern – nu öppnar Vaimo kontor i Dubai

Vaimo
E-handel växer i Mellanöstern – nu öppnar Vaimo kontor i Dubai

Breakit

Svenska e-handelskonsulten Vaimo storsatsar på Mellanöstern och öppnar kontor i Dubai.

E-handeln är på stark framfart i Förenade Arabemiraten och uppskattas idag värderas till 2,5 miljarder dollar. Den potentialen har den svenska e-handelskonsulten nu Vaimo noterat och öppnar därför kontor i Dubai. Inom ett år kommer kontoret bemannas av tio personer.

”Mellanöstern som marknad uppvisar en enorm tillväxt, ökningstakten är till och med högre än i Asien. Eftersom e-handelsmarknaden inte är lika utvecklad som till exempel i Europa och USA behöver lokala e-handlare specialanpassa sina sajter och använda sig av responsiv design för att kunna konkurrera på global nivå”, säger Mika Leno, nyutnämnd Managing Director för Vaimo i Dubai i en kommentar.

Enligt Vaimo har Mellanöstern gått om Asien som världens snabbast växande e-handelsmarknad. Inom 

”Det finns ett högt förtroende för europeiska leverantörer i regionen, vilket bidrar till de goda förutsättningarna för oss i Dubai. Många av våra svenska kunder har inte fått upp ögonen för den stora potentialen i Mellanöstern än. Men med vårt nya kontor kan vi hjälpa dem att ta det första steget. Magento har idag en marknadsandel på cirka 20 procent i Förenade Arabemiraten och vår vision är att bli den främsta Magento-leverantören i Mellanöstern”, säger David Holender, vd på Vaimo.

Vaimo, som levererar e-handelslösningar på Magento, har lanserat fler än 400 e-handelslösningar för bland annat under som HP, Filippa K, Björn Borg, Bauhaus, Fjällräven, Triumph och Marimekko.

Läs fler artiklar
LÄS MER