Sök

Apple stiger trots uppgifter om minskad produktion

Apple

Foto: AP Photo/Ng Han Guan

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

De ledande New York-börserna fortsatte uppåt under onsdagens första handelstimmar.

Riskaptiten tilltog efter att USA och Kina avslutat sina handelssamtal. Ett uttalande väntas på torsdagsmorgonen kinesisk tid, enligt Global Times.

Fedchefen i St Louis, James Bullard, sade i en intervju med Wall Street Journal att han är fortsatt optimistisk om USA:s ekonomi, men befarar att den kan pressas ner i recession om Fed går vidare med ytterligare räntehöjningar.

Vid 18-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,6 procent till 23.931. Det bredare S&P 500 steg 0,5 procent till 2.588, medan Nasdaq Composite ökade 0,9 procent till 6.958.

Sektorvis stärktes energibolag 1,5 procent, medan fastighetsbolag backade 1,1 procent.

På bolagsfronten har Apple, för andra gången på två månader, bett sina underleverantör att dra ned på produktionen av de senaste Iphonemodellerna, skriver Nikkei Asian Review. Apple-aktien var dock upp 2,1 procent, efter en positiv analys av Morgan Stanley.

Colgate-Palmolive har höjts till köp av Goldman Sachs och aktien handlades upp 1,2 procent.

Svenskrelaterade mobiloperatören Millicom kompletterar på onsdagen sin nuvarande notering i Stockholm med att också låta sig noteras på Nasdaq i New York. Aktien steg 2,3 procent under premiären i New York.

Bland råvarorna fortsatte oljan uppåt och steg för sjunde handelsdagen i rad. WTI var upp drygt 5 procent vid 18-tiden medan Nordsjöoljan hade stärkts drygt 4 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var nära oförändrad vid 2,73 procent.

Läs mer