Sök

117 anställda lämnar Nordea – får jobb på IBM istället

Nordea

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Nordea har tecknat ett avtal om outsourcing av sin stordatorverksamhet till IBM.

Det fleråriga kontraktet beräknas vara värt 540 miljoner dollar eller motsvarande närmare 5 miljarder kronor. Som en följd av det utökade samarbetet mellan parterna kommer dessutom drygt 100 Nordea-anställda att erbjudas jobb på IBM.

Det framgår av ett pressmeddelande och svar från Nordeas presschef Afroditi Kellberg.

"Totalt är 117 anställda som berörs, varav 38 i Sverige. Samtliga av dessa kommer erbjudas nytt jobb hos IBM och är garanterade att jobba med Nordeakontot de första 12 månaderna", skriver hon i ett e-postmeddelande.

För Nordeas del handlar outsourcingen av stora delar av IBM Z-verksamheten i fem länder, efter ett samarbete med IBM sedan 2003 som det nu byggs vidare på, om att banken vill försäkra sig om att över tid kunna "säkerställa rätt kompetens för just detta specifika område", framhåller Afroditi Kellberg.

Computer Sweden skriver, utifrån uttalande från svenska IBM, att det i nuläget pågår fackliga förhandlingar.

"Det här är personal och kunskap som är väldigt efterfrågad. Det finns ett stort behov på marknaden efter den här kompetensen, så det ser vi väldigt positivt på och det är bra för oss att få in den. I övrigt vill jag inte kommentera affären", säger informationschefen Lennart Malm till tidningen.

Läs mer