Richard Bransons 4 tips för att tvinga dig ur din komfortzon

Richard Bransons 4 tips för att tvinga dig ur din komfortzon

Richard Branson. Foto: TT och Istock.

Sara Lindmark

Reporter

Det finns ingen plats som entreprenören Richard Branson hatar så mycket som sin bekvämlighetsbubbla.
Här tipsar han om hur du utmanar dig själv under 2019.

Serieentreprenören Richard Branson har bland annat grundat riskkapitalorganisationen Virgin Group och korsat Atlanten med sin luftballong Virgin Atlantic Flyer. I en nypublicerad bloggpost konstaterar han att han alltid gått utanför sin komfortzon, och att det är ett av skälen till hans framgång. 

Cnbc har sammanställt några av Bransons bästa tips för hur du bryter dig ur bekvämlighetsbubblan och vågar prova något nytt under 2019.

Var modig

Låt inte rädsla hålla dig tillbaka, oavsett om det handlar om att träffa nya människor, lära sig något nytt eller starta en affärsverksamhet. Viljan att testa nya saker har hjälpt Richard Branson att utvecklas till en framåtblickande ledare.

“Jag har aldrig haft en önskan att passa in och det har gynnat mig bra i affärer. Innovation kommer inte från att vara bekväm och göra vad alla andra gör”.

"Allting känns lite konstigt de första gångerna du gör det. Men ju fler främlingar du träffar och pratar med, ju bekvämare kommer du att börja känna dig”, skriver Branson i en bloggpost. 

Börja småskaligt 

Experimentera och utforska på ett sätt som inte kräver stora investeringar i varken tid eller pengar. Läs en bok som du normalt sett inte skulle välja från bibliotekshyllan, testa ett nytt recept eller promenera i ett nytt område.

Dessa första steg kan hjälpa dig att utforska din vanliga rutin och omfamna det konstanta lärandet som är nyckeln till utveckling, skriver Branson i en Linkedinpost från 2016.

“Som jag ser det så handlar livet om strävan och utveckling”.

Logga dina äventyr

Richard Branson är ett stort fan av anteckningar. “När du testar något nytt – skriv ned det”, tipsar han. Vad var bra med den nya upplevelsen? Vad ogillade du? Han förklarar att han skriver ned alla sina egna – och andras – idéer, direkt när han får dem till sig.

Serieentreprenören är övertygad om att nedkrafsandet av idéer och mål är en stark bidragande orsak till hans succé. 

"Om du inte skriver ned saker är det väldigt lätt att glömma bort det som har sagts. När det handlar om affärer är det ofta små saker som gör en stor skillnad för dina kunder. Förvara en anteckningsbok i din bakficka för att skriva ned tankar och feedback – och se till att följa upp dem inom rimlig tid", skriver han. 

Ge inte upp

Det är ovanligt att människor är bra på något första gången de provar, så ge inte upp i första taget, peppar Branson.

Han minns när han skulle lära sig att surfa med sin son. Trots att det var fysiskt utmattande att simma ut till stora vågor bara för att ramla gång på gång, påminner han om att “känslan av att lyckas är värd att känna sig dum för”.

Läs fler artiklar
LÄS MER