Bookatreat stärker styrelsen med Delivery Heros nordenchef

BookatreatSkönhetBokningsplattform

Daniel Strömberg kliver in i Malin Eduards bokningstjänst Bookatreat. Foto: Press och Sara Lindmark.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Delivery Heros nordiska vd Daniel Strömberg investerar i skönhetstjänsten Bookatreat och tar samtidigt plats i företagets styrelse.

För ungefär två år sedan lämnade Malin Eduards ett toppjobb på bemanningsjätten Academic Work för att satsa fullt ut på startupen Bookatreat. Det är en plattform som samlar olika typer av skönhetssalonger. Salongerna lägger ut tillgängliga tider och användarna kan söka efter den typ av behandling de är ute efter.

Nu plockar Bookatreat in Daniel Strömberg i styrelsen och på ägarsidan. Han är i dag nordisk vd för matleveranstjänsten Delivery Hero. Hur mycket han investerar vill Malin Eduards inte uttala sig om i nuläget. 

“Bookatreat erbjuder både marknadsplats och bokningssystem för frisör och skönhetsbranschen, likheterna mellan Bookatreat och den affär Daniel Strömberg har erfarenhet av att driva är många”, säger hon i ett pressmeddelande.

Bland Bookatreats kunder finns exempelvis Åhlens, NK och Clarion Hotels.

Som nordenchef för Delivery Hero ansvarar Daniel Strömberg för varumärken som Onlinepizza, Pizza-online och Foodora.

“Jag tror att jag kan bidra till Bookatreat på ett bra sätt då jag har erfarenhet av att skala upp denna typ av marknadsplats”, säger Daniel Strömberg.

Bookatreat har tidigare tagit in kring femton miljoner kronor i riskkapital med investerare som Aggregate media, mobilappen Dynamo och flera affärsänglar. Företaget omsatte 420.000 kronor 2017 med ett minusresultat på 3,2 miljoner.

Mer om bolag som Bookatreat och utvecklingen i skönhetsbranschen går vi igenom på Breakits event Beauty & Fashion tech den 4 april. Läs mer om eventet här.

Läs mer