Paradox Interactive tar till udda metod i jakten på styrelseledamot

Paradox Interactive tar till udda metod i jakten på styrelseledamot

Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive. PRESSBILD.

Sara Lindmark

Reporter

Spelbolaget Paradox Interactive ska hitta en ny styrelseledamot – med hjälp av fansen.

Spelutvecklaren Paradox Interactive, som bland annat gjort succé med spelet Cities: Skyline, ska utöka sin styrelse med en plats. Och bolaget gör det på ett tämligen annorlunda sätt.

För att välja rätt kandidat har Paradox Interactive nu beslutat sig för att ta hjälp av sina miljontals fans via livestreaming-plattformen Twitch. Kandidater söks också på diskussionsforumet och nyhetssajten Reddit.

“Ofta är styrelserekrytering ganska slutna processer, man rekryterar inom kända nätverk och har svårt att få in nya infallsvinklar. Vi försöker helt enkelt göra något som känns nytt och fräscht. För oss är det viktigt att vara transparenta ända upp på ledningsnivå,” säger Fredrik Wester, vd på Paradox Interactive.

Under måndagen mötte han fansen i ett live-samtal på Twitch. Där kunde den som vill tycka till kring kravprofilen och ge förslag på frågor att ställa i intervjuerna med de utvalda kandidaterna.

“Vi söker någon som har suttit på en ledande befattning inom en IT eller media och gärna jobbat med spel också. Man ska förstå nya innovativa affärsmodeller, det är där man kommer in,” säger Fredrik Wester.  

Tror du att fansen är intresserade av att tycka till om rekryteringen? 

"Jag tror att fansen kan ha sina saker att säga, framförallt på vilka frågor vi kan ställa till kandidaterna."

Den nya ledamoten ska vara på plats innan årets slut. Processen sköts av rekryteringsbyrån Women Executive Search.

“Vår bransch är ju ganska mansdominerad, men det behöver inte vara en kvinna för sakens skull. Vi vill ha någon som kan tillföra Paradox något riktigt bra.”

Förra veckan blev det klart att bolaget köper rollspelsföretaget White Wolf Publishing för ett tiotals miljoner kronor. Säljare är den isländska koncernen CCP Games. 

Läs fler artiklar
LÄS MER