Facebook möjliggör betalningar mellan vänner i Messenger-appen

Facebook Betalningar
Facebook möjliggör betalningar mellan vänner i Messenger-appen

FOTO: TT/AP

Breakit

Tjänsten blir helt gratis och ska i ett första skede rullas ut i USA.

Funktionen nås genom att användaren startar en chatt med en vän, trycker på en $-ikon följt av vilket belopp som ska föras över. Det kräver samtidigt att användaren registrerar sina kortuppgifter, vilket även mottagaren måste göra för att kunna ta emot pengarna.

För säkerhet finns möjlighet att använda sig av en pin-kod och på iOS-enheter går det även att identifiera sig med sitt fingeravtryck.

Med den nya funktionen börjar Facebook konkurrera direkt med företag som Venmo, Square och Snapchat som idag erbjuder liknande tjänster.

Till skillnad mot Snapchat som samarbetar med Square har Facebook dock valt att bygga upp sitt system helt själva, vilket innebär att företaget lagrar kortuppgifterna på sina egna servrar.

Introduktionen av funktionen är inte någon större överraskning då Facebook förra sommaren anställde David Marcus från betaltjänsten Paypal för att ansvara för bolagets samtliga meddelandetjänster.

Facebooks vd Mark Zuckerberg har även antytt tidigare att någon form av betalningslösning var på väg.

Den nya tjänsten kan på sikt bli en konkurrent till de svenska storbankernas populära app Swish som gör det möjligt att föra över pengar via telefonnummer.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER