Svenska klädmärket byter ägare

Creadesacne studios

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Creades och Öresund säljer innehav i Acne Studios

Investmentbolagen Creades och Öresund har ingått avtal om att avyttra sina innehav i svenska modehuset Acne Studios. Köpare är private equity-aktören IDG Capital och I.T Group som är noterad på Hongkongbörsen och en av Asiens ledande aktörer inom retail- och lyxsegmentet.

För Creades är försäljningslikviden, inklusive utdelning samt med avdrag för transaktionskostnader, 372 miljoner kronor. Det handlar om en post om 8,6 procent av aktier och röster i Acne Studios som säljs.

"Creades har varit med på Acne Studios enastående tillväxtresa sedan 2006. Vi är djupt imponerade över hur bolagets grundare lyckats utveckla bolaget från ett lokalt jeansvarumärke till ett globalt lyxvarumärke. Genom försäljningen till IDG Capital och I.T Group får bolagets grundare, som kvarstår som bolagets majoritetsägare, nya relevanta partners för fortsatt global expansion" säger John Hedberg, vd för Creades

Öresund har en ägarandel på 8,5 procent som säljs för 369 miljoner kronor. Det bokförda värdet på aktierna uppgick den 30 november i år till 285 miljoner kronor. Övervärdet motsvarar 84 miljoner kronor eller drygt 1 procent av Öresunds aktuella substansvärde.

Läs mer