TV4 och SVT får konkurrens av Expressen – i nya Apple TV

Expressen Expressen TV Apple TV
TV4 och SVT får konkurrens av Expressen – i nya Apple TV

Foto: Skärmdump / TT, Leif R Jansson

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Kvällstidningen Expressen släpper en tv-app för nya Apple TV.

I september tidigare i år meddelade techjätten Apple att den kommer att släppa en ny version av sin medie- och strömningsspelare Apple TV. Till den nya versionen, som i dagarna ska börja levereras, har bolaget utvecklat ett operativsystem som kallas tvOS, som bland annat kommer att innehålla ett helt eget Appstore för Apple TV.

Sedan tidigare har enbart ett mindre urval av appar funnits tillgängliga, bland annat Netflix, Youtube, Viaplay, TV4 Play och SVT Play.

Men i samband med lanseringen får nu de mer traditionella tv-medierna konkurrens från oväntat håll – tidningen Expressen.

Som en del av Expressen stora satsningar på live-tv lanserar den Bonnier-ägda kvällstidningen nu en app som är specialanpassad för Apple TV.

”Det känns grymt kul att vi nu finns i Apple TV. Våra besökare möts av ett stort och brett utbud, självklart inom nyheter, nöje och sport, men också inom livsstil, kultur och nätsnackisar”, säger Bella Levy, chef för Expressen TV till Expressen.

Tv-sändningarna kommer framför allt att fokusera på nyhetshändelser, men även populära klipp från Expressens klick-sajt Omtalat.

Uppdatering: Även Expressens konkurrent Aftonbladet lanserar nu en app till Apple TV, vilket bland andra Dagens Media rapporterar om.

Läs fler artiklar
LÄS MER