Sök

Mathias Hermansson hoppar av Veoneers ledning

Veoneer

Mathias Hermansson, finanschef på Veoneer. Foto: Jonas de Lange.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

"Företaget är redo för nästa fas".

Veoneer, som arbetar med säkerhet för självkörande bilar, knoppades av från Autoliv i somras och börsnoterades i slutet av juni. Så här långt har Veoneer varit en rejäl besvikelse på börsen och aktien har fallit med över 30 procent.

En av de stora förlorarna är stjärninvesteraren Christer Gardell som hittills fått se värdet på sina Veoneer-aktier minska med hela 4 miljarder kronor.

Bakom kursfallet ligger en prognos som bolaget tvingades flagga för i slutet av oktober. Då meddelade bolaget att omsättningen för 2018 skulle bli sämre än väntat och att det även var osäkert om försäljningsprognosen för 2020 skulle nås.

Och lagom till jul kommer nu ett nytt bakslag för Veoneer. På torsdagseftermiddagen kom beskedet att bolagets finanschef Mathias Hermansson lämnar sitt uppdrag. I ett pressmeddelande framgår dock att han kommer att arbeta kvar fram tills en ersättare har hittats.

“Veoneer är ett bra bolag med bra människor och jag har verkligen uppskattat att vara med och bygga bolaget. Nu är företaget redo för nästa fas – och jag kommer vara fullt dedikerad Veoneer i min nuvarande roll även under de kommande månaderna,” säger Mathias Hermansson i en kommentar.

Mathias Hermansson kom innan Veoneer från en framgångsrik karriär på mediekoncernen MTG. 

Veoneers ordförande och koncernchef, Jan Carlson, kommenterar förändringen så här:

”Jag vill tacka Mathias för hans värdefulla insats. Han har haft en betydelsefull roll när Veoneer knoppades av från Autoliv och han har bidragit till att forma det företag vi har idag. Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Transparens. Mathias Hermansson äger en mindre aktiepost i Breakit.

Läs mer