Sök

Nordisk film fattar hårdare tag om svenska hästspelet Star stable

Star StableNordisk Film

Martin Walfrisz, partner på Nordisk film games och bilder från spelet. Foto: Press

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Köper ytterligare aktier i Star Stable.

Nordisk film köpte in sig i den Stockholmsbaserade spelstudion Star stable i maj 2018. Investeringen på 160 miljoner kronor bestod av ett förvärv av aktier från befintliga ägare.

Nu stärker Nordisk film greppet om star stable med ytterligare 15 procent genom att köpa existerande aktier för 100 miljoner kronor. Det totala ägandet uppgår nu till 40 procent. 

“Vi gillar verkligen Star Stable. Teamet presterar imponerande bra och efter att vi varit ombord i ett halvår fanns det ingen tvekan för oss om att vi, när möjligheten gavs, ville stärka bandet ytterligare till företaget”, säger Martin Walfisz, senior partner på Nordisk film games, i ett pressmeddelande.

I Star stable rör sig spelaren tillsammans med sin häst i ett fantasy-universum där den kan träffa andra spelare och interagera. Man skulle kunna beskriva det lite som Minecraft eller Roblox fast för hästmänniskor. Spelet har över 14,8 miljoner registrerade användare i 182 länder.  

“Efter att ha arbetat med Nordisk Film Games som delägare det senaste halvåret är vi mycket glada att se dem öka sitt engagemang i företaget. Vi ser det som ett tydligt förtroende för vårt mål att skapa högkvalitativ underhållning för unga tjejer och kvinnor”, säger Johan Sjöberg, vd på Star stable, i pressmeddelandet.

Star stable har verkligen lyckats med konsten att bygga ett community kring sin produkt. Här är Taina Maléns, global marknadsdirektör, bästa tips för att lyckas. 

Läs mer