Sök

Hon checkar in din smarta mobil på hotell – och lånar ut en gammal Nokia

Scriin

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Malin Sjöstrand ligger bakom skärmtidsappen Scriin. Nu har hon startat ett hotell för smarta telefoner.

Breakit har tidigare berättat om Malin Sjöstrand och hennes skärmtidsapp Scriin. Idén fick hon när hon såg hur hennes barn tillbringade allt mer tid framför sina skärmar.

Fler föräldrar verkade gå i samma tankar, för appen seglade snart efter lansering upp som etta i App store inom kategorin hälsa och motion.

Nu har hon ett nytt initiativ på samma ämne på gång. Malin Sjöstrand och Scriin har nämligen startat ett “mobilhotell” där folk kan checka in sina smarta telefoner och få en klassisk Nokia 3310 i utbyte.

Ett “hotell" finns i Stockholm och ett i Åre. Tanken är att du ska kunna checka in din mobil (och kanske hela familjens) antingen några timmar, eller till exempel under en hel helg i skidbacken. 

Scriin hjälper till att föra över dina kontakter så att du fortfarande kan ringa och sms:a.

“Jag hade läst en krönika av Anders Hansen i Dagens industri på temat smarta telefoner och koncentration. Idén fick jag när jag sedan fick syn på en Nokia 3310 på Elgiganten”, säger Malin Sjöstrand.

Hon har nu själv testat en helg utan sin smarta telefon.

“Jag hade några timmars abstinens. Men när jag väl fört över mina kontakter och kommit igång igen med det gamla sättet att skriva sms på kändes det otroligt skönt. Det var en frihetskänsla. Inget som pockade på min uppmärksamhet”, säger hon.

Hon säger att det redan finns en del intresse för mobilhotellet, som alltså slog upp dörrarna i veckan. 

"Många verkar vara intresserade av att köpa en hotellhelg till sin partners mobil", säger hon.

Anders Hansen är överläkare i psykiatri och kommer under våren ut med boken Skärmhjärnan, om hur skärmtid påverkar våra hjärnor. Här kan du läsa mer om hur han ser på mobilanvändande. 

 

Läs mer