Sök

Vilken besvikelse – jag lämnade rummet efter bara två minuter

AmazonAmazon Web Services

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Stefan Lundell om Amazons två stora "nyheter".

Som vi hade väntat på detta ögonblick. En klocka räknade ner, sekund för sekund inför betydande delar av den svenska presskåren. Vi satt alla samlade i ett stort konferensrum på Amazon web services påkostade kontor i centrala Stockholm. Nu skulle vi äntligen få veta vad det var för världsnyheter som den amerikanska jätten Amazon skulle avslöja.

De flesta av oss journalister i rummet hade hjälpt till att pumpa upp förväntningarna. Var det självaste Jeff Bezos som skulle dyka upp? Nej, mer troligt var det väl att Amazon nu skulle avisera sin stora inbrytning på den svenska e-handelsmarknaden.

För det kunde väl inte vara så enkelt att det bara var en simpel nyhet från Amazon web services själva? Nej, så tråkigt fick det inte vara. Det hade ju trots allt utlovat två större nyheter.

Då, när förväntningarna var på väg mot klimax, hände det. Presskonferensen kickade igång och en man vid namn Guido Bartels tog till orda. Han meddelade med ett leende på läpparna att det här var en presskonferens som bara skulle avhandla nyheter från Amazon web service och INTE Amazon. Sedan tillade han en smula ironiskt:

“Hoppas inte ni alla lämnar rummet nu”.

Besvikelsen var total. När Guido Bartels en smula tillkämpat försökte få oss journalister gå igång på icke-nyheten att Amazon web services (AWS) nu dragit igång verksamheten i Sverige (alltså en nyhet hade ju varit att de INTE startar verksamhet efter att investerat miljarder i tre datacenter) gick luften helt ur mig.

Den andra nyheten var att AWS skulle arrangera ett "hackathon".

Någon minut senare lämnade jag rummet.

Läs mer