Sök

Denise Persson kliver in i Neo4j:s styrelse: “Samma klass som Spotify”

Neo Technology

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Denise Persson ska hjälpa Neo4j att förändra världens största företag i grunden.

Neo4j är det svenskgrundade bolaget som har blivit världsledande inom det som kallas grafdatabaser.

För vanligt folk har systemet ett väldigt begränsat värde men för stora företag erbjuder det ett helt nytt sätt att hitta samband och mönster i stora datamängder.

Bolagets mjukvara används bland annat för att hjälpa e-handlare att ge bättre rekommendationer till sina kunder och spelade även en nyckelroll i den så kallade Panama-läckan.

Genom åren har bolaget tagit in över 1 miljard kronor i riskkapital från flera tunga investerare.

Nu plockar bolaget in techprofilen Denise Persson i styrelsen.

“Emil (Eifrem, medgrundare av Neo4j, reds.anm.) och hans team är verkligen visionära och har tagit fram en helt otrolig lösning. Marknadspotentialen är helt enorm och då är det väldigt kul att få vara med från insidan”, säger Denise Persson.

Hon är, till vardags, marknadschef på det amerikanska miljardbolaget Snowflake och ska nu hjälpa Neo4j att styra upp sin pågående globala expansion. På Snowflake har hon varit med och tagit bolaget från en organisation på 120 personer till över 1000 anställda globalt.

“Vi har sett på Snowflake vad som funkar så för mig handlar det mycket om att dela med mig av mina tips”, säger Denise Persson.

Ett exempel på en utmaning hon vill hjälpa till att handskas med är att skapa “repeterbara processer” i bolagets säljorganisation.

“Det handlar om att marknadsprocesserna måste gå att skala upp. Neo4j har verkligen knäckt enterprisekoden och har gjort ett otroligt bra jobb med att ta sig in på Fortune 500-bolagen (världens 500 största bolag enligt tidningen Fortune, reds.anm.)”, säger Denise Persson.

Förutom Neo4j:s raketresa som bolag är det även en annan faktor som lockat henne till uppdraget.

“Jag har jobbat i Silicon Valley i 16 år och mitt hjärta bultar såklart lite extra för att vara med på en riktig svensk framgångssaga. Neo4j borde verkligen ses som ett bolag i samma klass som Spotify”, säger hon.

Läs mer