Hon kastade en Voi i Mälaren – erbjöds bli ambassadör för elsparkcyklarna

Voi
Hon kastade en Voi i Mälaren – erbjöds bli ambassadör för elsparkcyklarna

Myrna Lorentzson. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

När bloggaren sänkte en Voi i Mälaren såg elsparkcykelbolaget en chans att vända det till något positivt.

Elsparkcyklarna har invaderat gatorna och för stunden susar både Voi och Lime fram i Stockholm. Svenska Voi grundades i somras och tog nyligen in  450 miljoner kronor i riskkapital.

Men det är inte lätt att vara elsparkcykel dessa dagar. Utöver att kastats ut ur Madrid så riskerar man även att sänkas i Mälaren.

Det är Nöjesguidens bloggare Myrna Lorentzson som delat historien om hur hon fick en väldigt dålig idé efter en blöt utekväll i Stockholm. Klockan hade slagit två och gänget var på väg hem när kvällen tog en oväntad vändning.

"Utanför möts vi av en gullig liten Voi som står parkerad, precis vid vattnet", berättar Myrna Lorentzson.

Ni kanske kan räkna ut vad som hände sedan.

Myrna Lorentzson frågade skämtsamt sina vänner hur mycket hon skulle få för att kasta den i vattnet. För att göra en lång historia kort så hamnar Voien på botten av Mälaren. Och inte nog med att händelsen fångades på film – den postades även på sociala medier.

Det dröjde inte länge förrän Voi nåddes av informationen om att deras sparkcykel numera vilade på botten. De kontaktade Myrna Lorentzson. Hennes försök att förklara att det hela var ett skämt gick sådär eftersom Voi redan sett filmen.

Aj.

Frågan var nu om det skulle det bli till att ersätta sparkcykeln, eller en polisanmälan för skadegörelse?

"Jag har nog på riktigt aldrig haft så mycket panik i livet någonsin", skriver Myrna Lorentzson.

Voi hade dock en annan plan – och erbjöd henne att bli ambassadör för varumärket och gå ut med en offentlig ursäkt. Det hela slutade dock med att det räckte med den offentliga ursäkten, det vill säga blogginlägget.

När Breakit pratar med Myrna Lorentzson vet hon fortfarande inte vad som drev henne till att dumpa en Voi vattnet. Hon berättar att bolagets representant var otroligt trevlig med tanke på omständigheterna.

”Därför blev det så mycket hemskare för mig. Han var så trevlig och artig och bjöd in mig till dem. Det hade nästan varit lite skönt om de varit arga, men det var de inte”, säger Myrna Lorentzson och fortsätter;

”Det kändes som att jag pratade med en lite besviken förälder”.

Det blev rätt bra marknadsföring för dem ändå​?

”Jag frågade om jag fick skriva ursäkten på mitt sätt och gjorde en lite rolig grej av det. Jag tänkte också att det skulle vara bättre för dem än en vanlig tråkig ursäkt rakt upp och ned”.

Vad är din relation till Voi nu?

”Jag åkte första gången häromdagen. Innan har jag tänkt göra det men varit lite rädd för att göra det ensam, det känns pinsamt om man gör fel".

Du kastade den i vattnet istället?

"Precis, men jag har provat nu så jag behöver inte vara rädd längre."

Ligger den kvar på botten?

”Jag vet inte, men jag hoppas att den fick komma hem igen”. 

Breakit har sökt Voi. 

Läs fler artiklar
LÄS MER