Klarna letar kontor i San Francisco - utmanar kortjättarna

Klarna Silicon valley Betalningar
Klarna letar kontor i San Francisco - utmanar kortjättarna

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Klarna är på jakt efter ett kontor på den amerikanska västkusten där det svenska betalföretaget ska anställa 30 personer.

Det säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski till Techcrunch. Bolaget har sedan tidigare amerikanska kontor i Columbus i delstaten Ohio samt i New York. Företaget har tidigare sagt att det ska investera minst 820 miljoner kronor i sin USA-expansion.

Klarna-chefen säger också att bolaget nu siktar in sig på att ta en del av kortföretagens vinster. I USA är en betydligt större andel av e-handeln korttransaktioner, jämfört med Sverige.

Klarnas faktura-lösning, som gör det möjligt att handla genom att bara uppge sin e-postadress och sitt postnummer, skulle enligt Sebastian Siemiatkowski kunna bli som ett virtuellt kort som ersätter det fysiska kreditkortet.

"Om du tittar på hela kreditkortsindustrin är kortutgivarna de som tjänar mest pengar. Vi kommer att höra av oss till e-handlare och säga: 'Hej, du kanske borde använda vår lösning i stället för att be kunderna att handla med kort?' Då får handlaren en lösning som driver konverterting (ökar antalet köp) som ersätter kortet", säger Klarna-chefen till Techcrunch.

Läs fler artiklar
LÄS MER