Sök

Fortsatt kris för klädkedjan JC – nytt hot om konkurs

JCbutiksdöd

Foto: TT

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Revisorn slår larm och hoppar av. Samtidigt har har två fastighetsbolag under hösten begärt JC i konkurs.

Två konkursanmälningar har kommit in mot den krisande butikskedjan JC.

I det ena fallet är det fastighetsägaren Hufvudstaden i Stockholm som inte fått betalt sedan i mars och där skulden uppgått till 2,5 miljoner kronor.

Förhandlingar skulle ha hållits i Stockholms tingsrätt under måndagen men de ställdes dock in.

“Jag har inga kommentarer utöver att ansökan är återdragen och att målet är avskrivet nu”, säger Cecilia Möller Norsted på advokatfirman Vinge, som företrädde Hufvudstaden.

Den andra konkursansökan mot JC kommer från fastighetsägaren Contentus i Ystad, även den gäller uteblivna betalningar på 2,7 miljoner kronor. Förhandlingar är planerade till nästa måndag.

Samtidigt har bolagets revisor Ey valt att hoppa av sitt uppdrag. I en anmälan som lämnades in till Bolagsverket i september skriver bolaget att skälet är att JC inte reglerat “större förfallna utestående fordringar”.

Man uppger vidare att styrelsen i bolaget inte längre är behörig efter att en rad ledamöter hoppat av den senaste tiden. Ey uppger att inte heller de har fått betalt.

Det har stormat kring klädkedjan, som grundades 1963, under en längre tid och flera butiker har tvingats läggas ner de senaste åren. Så sent som för två år sedan inleddes en företagsrekonstruktion i bolaget som sedan avskrevs. 

I somras fick bolaget ny ägare i Ilya Meric, som också är vd i bolaget. Breakit har sökt honom för en kommentar utan resultat.

Läs mer