Sök

Stripe öppnar för samarbete med Klarna – "Vi genomför tester just nu"

KlarnaStripe

Klarna-grundaren Sebastian Semiatkowski och Stripes medgrundare John Collison. Foto: Sara Lindmark.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

En lösning där Klarnas fakturabetalningar ska integreras i den amerikanska jättens betalningsplattform håller på att testas just nu.

Breakit rapporterade förra året att ett partneravtal mellan Stripe och Klarna i USA var klart, med hänvisning till källor. Det samarbetet bekräftades aldrig av bolagen själva.

“Det här är potentiellt en viktigt pusselbit i USA för Klarna”, sade en källa då.

Men nu berättar Stripes medgrundare John Collison att de är öppna för ett samarbete med Klarna. Något som skulle innebära att deras fakturor gör traditionella betalkort och mobillösningar sällskap på Stripes digitala plattform. Det rapporterar Di Digital.

”I Sverige och på en handfull andra marknader vill våra användare kunna ta betalt med Klarna. Det är en spännande möjlighet för oss”, säger John Collison till Di Digital.

Stripe-grundaren vill inte ge några närmare detaljer om samarbetet, mer än att de testar möjligheten att samarbeta. Han säger också att det är viktigt för Stripe att anpassa sig till lokala marknader och att Klarna därför är en relevant samarbetspartner.

”Vi är inte riktigt redo att lyfta av manteln ännu. Men vi genomför just nu tester tillsammans med Klarna och vissa Stripe-handlare”, säger han till sajten.

Klarna har genom en talesperson avböjt att ge några kommentarer till sajten.

John Collison passar samtidigt på att lyfta fram Swish som ett intressant fenomen. Men väljer att inte kommentera om det kan bli aktuellt att ta in bankernas betaltjänst på plattformen.

”Swish är ett väldigt intressant projekt. Penetrationen på marknaden är nästan världsunik”, säger John Collison till Di Digital.

Det amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia och kortjätten Visa har investerat i både Klarna och Stripe.

Stripe är grundat av bröderna John och Patrick Collison. De har kunder som Amazon och Google internationellt och arbetar bland andra med Kry, Spotify och Voi i Sverige 

Läs mer