Remente ska få alla att må bra på jobbet – nu nära 1 miljon användare

Remente
Remente ska få alla att må bra på jobbet – nu nära 1 miljon användare

David Brudö, medgrundare och vd på Remente och medgrundare Fyndiq, Bild: Press

Jonas de Lange

Reporter

Göteborgsstartupen Remente har dubblat antalet användare och lanserar i Spanien och Latinamerika.

Efter att ha grundat två framgångsrika startups – Fyndiq och Destly – fullkomligen sprang David Brudö in i den berömda väggen.

För att hjälpa andra att undvika samma sak gav han sig sedan ut på sin tredje startupresa med Remente. Bolaget har tagit fram en app för personlig utveckling där användaren ska kommer till bättre insikter om sitt eget mående och få tips och kurser på hur man kan påverka sitt liv till det bättre.

Vid årskiftet hade bolaget ungefär 400.000 användare och bara det senaste året har det mer än dubblats.

“Nu har vi passerat 900.000 användare. Vi får över 1.000 nya nedladdningar varje dag, utan att göra någon egentlig marknadsföring”, säger David Brudö.

Störst är framgången i USA men efter att man översatte appen till tyska har även tyskarna börjat ladda ned tjänsten i högt tempo.

Nu har bolaget fått blodad tand och tänker lansera en spansk version av appen också.

“Vi har fått ett antal förfrågningar om en spansk version. Det är ett stort språk så det kändes logiskt”, säger David Brudö.

Omsättningsmässigt är det fortfarande låga nivåer som gäller för bolaget, men man ser stor potential i att sälja tjänsten till företag. I mars förra året landade bolaget ett första avtal med Stena och arbetar fortfarande med att rulla ut tjänsten i fler delar av koncernen.

“Vi tror att det kommer hända väldigt mycket i B2B-delen (företagsdelen reds. anm.) nästa år”, säger David Brudö.

Läs fler artiklar
LÄS MER