Spotify flyttar in i Gallerian - Swedbank snuvat på sitt kontor

Spotify flyttar in i Gallerian - Swedbank snuvat på sitt kontor

FOTO: TT

Breakit

Allt verkade klart för inflyttning för storbanken men då dök Spotify upp från ingenstans och tog hem hyreskontraktet i Stockholm.

Det är Dagens industri som på tisdagskvällen berättar om att den svenska musiktjänsten ska byta huvudkontor. Spotify blir kvar i huvudstaden men flyttar någon kilometer från de nuvarande lokalerna på Birger Jarlsgatan, till Gallerian på Hamngatan.

Uppgörelsen tycks ha gått fort och alla inblandade parter är nog inte helt nöjda med lösningen.

Dagens industri uppger nämligen att Swedbank under en längre tid förhandlat med hyresägaren AMF om att få tillgång till lokalerna i det så kallade Urban Escape-kvarteret. Men parallellt med att dessa förhandlingar pågick dök en annan intressent upp - Spotify.

Spotify lyckades ta hem hyreskontraktet framför näsan på storbanken och nu väntar inflyttning i lokalerna som ligger i samma kvarter som startup-hubbarna Sup46 och Epicenter har sina adresser.

Enligt sajten Fastighetsvärldens källor, som också publicerade igår, rör det sig om så mycket som nära 20.000 kvm lokaler som Spotify ska hyra. Det gör uthyrningen till den största i centrala Stockholm på mycket länge.

Fastihetsvärlden skriver vidare att adressen kommer att bli Regeringsgatan 13–19. Enligt AMF Fastigheters hemsida ska den pågående ombyggnationen av den fastigheten vara klar i juni 2017 och det är då Spotify ska flytta in.

Ingen av de inblandade vill bekräfta uppgifterna men i ett mail skriver AMF Fastigheters presskontakt Cecilia Österholm:

"AMF Fastigheter har tecknat avtal med en ny hyresgäst i Urban Escape-kvarteret. Det är ett teknikföretag men vi har ingen ytterligare information att delge just nu".

Läs fler artiklar
LÄS MER