Uppgifter: Nätapoteket Apohem stoppas omedelbart

AxfoodApohemNätapotek

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Läkemedelsverket har fattat beslutet, enligt DN.

Vd:n för Axfoods storsatsning, nätapoteket Apohem, hoppade nyligen av bara två månader efter starten. Nu visar det sig att Apohem stött på allvarliga problem.

Läkemedelsverket har, enligt Dagens Nyheter, fattat ett beslut om att "stoppa" nätapoteket eftersom de inte kan leverera de läkemedel som lagen kräver.

Apohem ska ha fått möjlighet att yttra sig inför beslutet.

"Svaret ansågs inte vara tilfredsställande och nu sätter myndigheten punkt för verksamheten", skriver DN.

Det var i somras som Apohem lanserades och i augusti fick man tillstånd att sälja receptbelagda läkemedel. Enligt DN har dock inga kunder kunnat beställa dessa. Det är bakgrunden till Läkemedelsverkets beslut.

"Förbudet gäller fram till att bolaget kan bevisa för myndigheten att tillhandahållningsskyldigheten följs", skriver DN.

Axfoods presschef Claes Salomonsson säger till Breakit bolaget inte vill kommentera saken, i och med att man är minoritetsägare i Apohem, men att det hela ska handla om att misstag.

Breakit söker Apohems vd Johan Bergenheim, som är en av grundarna till nätapoteket. Han sade nyligen till Breakit att tillståndet för receptbelagd medicin var centralt.

"Vi har som målsättning att komma igång med den försäljningen innan årets slut, det är vårt fulla fokus nu. Den lanseringen är väldigt viktig för oss eftersom vi vill vara ett riktigt apotek", sade Johan Bergenheim då

Läs mer